Emberkereskedelem és kényszermunka miatt emeltek vádat egy fiatal férfi ellen, amiért várandós élettársát bántalmazással félelemben tartva mezőgazdasági munkára kényszerítette, bérét pedig elvette – közölte a Baranya Vármegyei Főügyészség szerdán.

Bántalmazta és szidta

A közlemény szerint a férfi italozó életmódot folytatott és rendszeresen szidalmazta, bántalmazta 2020 novemberében megismert élettársát. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Várandósan is bántotta

A férfi 2022 júniusában, az akkor terhessége hetedik hónapjában járó nőt felszólította, hogy menjen napszámba, végezzen mezőgazdasági munkát, a tiltakozó asszonyt pedig arcon ütötte.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Minden pénzét elvette

A nő a bántalmazás miatt és a vádlottól való félelmében a hónap során többször elment dolgozni. Munkabérét a férfi minden alkalommal elvette tőle.

Kényszeríteni akarta

A férfi több alkalommal bántalmazta a terhes nőt, akinek így nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket okozott; egyik alkalommal azért is megverte, mert a nő a felszólítása ellenére nem akart külföldre menni, hogy ott prostituáltként dolgozzon.

Elmenekült

A nő megpróbáltatásainak az vetett véget, hogy ismerőséhez menekült, akivel értesítették a családsegítő szolgálatot. A jelenleg is letartóztatásban lévő, emberkereskedelemmel és kényszermunkával megvádolt férfi ügyében a Pécsi Törvényszék dönt – olvasható az ügyészség közleményében.

Hajdú-Bihar megyében egy dühös nagymama bántalmazta az unokáját

A Debreceni Járási Ügyészség védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntette miatt emelt vádat az ellen az asszony ellen, aki bántalmazta a kórházban fekvő unokáját. A vádirat szerint az 5 éves sértett 2021. szeptember 9. napjától kezdődően gyógykezelés alatt állt az egyik debreceni kórházban.

Megharapta

2021. szeptember 12. napján a kiskorú gyermek mellett látogatóban volt az egészségügyi intézményben a vádlott, aki 19 óra körüli időben egy telefonbeszélgetés során felindult állapotba került. Ezt követően visszament a kórterembe, ahol a kiskorú sértett vele beszélgetni kezdett, azonban az asszony indulatosan rákiáltott, majd ezután két kézzel megfogta az ágyban fekvő gyermek felsőtestét, magához húzta és beleharapott a bal arcába.

Megsérült

A vádlott bántalmazása következtében a kiskorú, védekezésre képtelen sértett a bal arcán zúzódásos harapott, 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. Az ügyben a nyomozást Debreceni Rendőrkapitányság folytatta le.

Ez várhat rá

A Debreceni Járási Ügyészség a vádlott ellen védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció