Három testvér fürdött a Dunában Visegrádnál, amikor az egyikük elmerült a vízbe. A 17 éves lányt több hajóval keresik a rendőrök.

Három testvér fürdött a Dunában

Egy 17 éves lányt keres a Dunában a rendőrség. Három testvér fürdőzött a folyóban a visegrádi kompkikötőnél, a 16 éves fiú és a 7 éves húga ki tudott jönni a vízből, de nővérük már nem – erősítette meg az MTI információját a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyelete szerdán kora este.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Egy 17 éves lányt keresnek

A fiatalok üzemi területen mentek a folyóba, ahol tilos fürödni, szülők nem voltak velük. A 17 éves lányt a rendőrök több hajóval, szonárral és búvárokkal is keresik. Civilek is bekapcsolódtak a keresésbe– közölte a BRFK.

Holttest lebegett a vízen

Múlt hét csütörtök este 19 órakor érkezett bejelentés a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányságra, hogy Siófokon, a Móricz Zsigmond utcai strandnál, a parttól mintegy 200 méterre egy holttest lebeg a víz felszínén – irta a Balatonkörnyeke.hu.

Rosszul lehetett a vízben

A halott férfi partra emelésében a tűzoltók segédkeztek. A férfi pár órával korábban úszni indult, de vélhetően rosszul lett, ez vezethetett a halálához. 

Medencébe fulladt meg a kislány

Egy 70 centiméteres mély, merevített falu medencébe fulladt bele az a 2 és fél éves kislány néhány hete Pilisen. A gyermek felügyelet nélkül maradt a házuk udvarán lévő medencében. A Tények úgy tudja, az édesapa egyedül volt otthon kislányával, amikor a tragédia megtörtént. Az anyuka dolgozott. 

Bement ebédelni

A család 5 éve él Pilisen, a tragikus sorsú kislány volt az egyetlen gyermekük. Az apuka ácsként és asztalosként dolgozik. Az egyik szomszéd a TV2-nek azt mondta, az apa bement ebédelni, ekkor fulladt meg a gyerek. Úgy tudják, mindössze 2 perc alatt történt a tragédia.

Mentőhelikopter is érkezett

Az eszméletlen Andikát, egy rendőr vitte a közeli rendelőbe, ahová a mentők is megérkeztek. Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs és PR vezetője az esettel kapcsolatban azt mondta: „A mentőket egy orvosi rendelőbe riasztották a kislány újraélesztéséhez. Több mentőegység, köztük Gyermek-mentőorvosi kocsi és mentőhelikopter is érkezett, hosszan küzdöttek a kicsi életéért, de sajnos menthetetlen volt”

Eltűnt a vízben

2 héttel ezelőtt Szigetcsép Szabadstrandon elmerült a vízben, majd eltűnt egy ember. Kis-Sziget Önkéntes Tűzoltó Egyesület Szigetújfalu tagjait 16 óra 39 perckor riasztották a helyszínre. 

2 búvár azonnal keresni kezdte

2 búvár a helyszínen tartózkodott, ők azonnal bekapcsolódtak a keresésbe. Illetve a helyszínen volt még Bíró János, szigetújfalui lakos aki egyből segítséget nyújtott a szonárral rendelkező csónakjával.

Jöttek a katasztrófavédők is

Az önkéntes tűzoltók azonnal riasztották a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Főügyeletétől Szigetcsépről, akiknek szonártechnikával kellet beavatkozniuk.

20 éves volt az áldozat

A búvárok végül egy 20 éves férfit húztak ki a vízből. Hiába érkezett a gyors segítség, már csak az eltűnt személy holttestét tudták kihozni a vízből.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció