A hatóságok is kivonultak a helyszínre, de az elsődleges információk szerint minden a legnagyobb rendben volt, így eljárás sem indult. Ami paradox helyzet, mert mégiscsak tönkrement egy ember élete.

Kis híján tragikus eset

Lebénult egy munkás, akire rázuhant egy cölöpöző gép tömlőjének egyik alkatrésze csütörtökön a Debrecenben épülő CATL akkumulátorgyár építkezésén – adta hírül az RTL híradója. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Gyorsan leállítottak mindent

A toronymagas munkagépek mellett még a mixerkocsik is egészen aprónak tűnnek a CATL épülő akkumulátorgyáránál. A 3000 milliárd forintos projekt első ütemét jelenleg 100 hektárt meghaladó területen építik Debrecenben. Csütörtökön is nagyban folyt a munka, amikor váratlanul le kellett állítani.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Harminc kilogrammot nyomott az alkatrész

Egy munkás ugyanis balesetet szenvedett: egy oszlopfúrónál dolgozott, amikor súlyosan megsérült. A fúrógépre betonszivattyú csatlakozik, s egy ilyen tömlő hibásodhatott meg. Valahogyan az egyik fémrögzítő alkatrésze, amely legalább 30 kilót nyom, a munkásra esett, majd eltalálta a hátát.

Azonnal a kórházba szállították

A férfi gerincsérülést szenvedett fájdalomcsillapítás teljes teströgzítés után szállították sürgősségi osztályra – nyilatkozta az esettel kapcsolatban az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) szóvivője, Győrfi Pál. A férfi a kezdetektől fogva az építkezésen dolgozott, a baleset hírét a cég is megerősítette.

Elvileg minden szabályos volt

A kormányhivatal munkavédelmi ellenőrei és a rendőrség is a helyszínen volt, hivatalos eljárás azonban nem indult. A beruházó szerint az előzetes vizsgálatok alapján senki nem mulasztott. Azt írták, a munkagépen minden előírt munkavédelmi és biztonsági felülvizsgálatot elvégeztek.

Stabil állapotban ápolják

Vizsgálják a meghibásodott alkatrészgyártójának a felelősségét is, illetve az összes cölöpözőgépet soron kívül felülvizsgálják. A munkást azonnal megoperálták a debreceni klinikán, többszörös csigolyatörést szenvedett. A kórházból azt írták, stabil az állapota.

Rehabilitációra lesz szüksége

Azonban bénulás alakult ki nála. Hogy pontosan milyen mértékben és mennyire tartósan azt nem részletezték, annyi biztos, hogy a férfinak rehabilitációra lesz szüksége. Sajnos nem csak ez az egyedüli baleset, amely egy akkumulátorgyárhoz köthető az utóbbi időkben.

Robbanás is volt

Mint pénteken mi is hírt adtunk róla, szörnyű tragédia történt március 14-én a szigetszentmiklósi akkumulátor-újrahasznosító üzemében, amikor egy felrobbant egy gép, s két ember pedig életét veszítette.

Egy daráló robbant fel

Úgy tudni a gépet egy korábbi tűzeset miatt nem használták, ám márciusban koreai szakemberek érkeztek az üzembe, akik megjavították a gépet, majd az az utasítás érkezett, hogy ismét állítsák üzembe. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A csatorna összeállítása itt tekinthető meg

(Kiemelt képünk saját illusztráció.)