Néhány nappal ezelőtt eltűnt egy 43 éves férfi a Bükkben. Már drónokkal is kutattak utána és több speciális mentőcsoport is kereste. Végül öt napi keresés után a Spider mentőcsapat kutyája, Hope találta meg.

Riasztás érkezett

A Neptun Búvár Klub és Mentőcsapat tette közzé a Facebook-oldalán, hogy riasztás érkezett Bükkszentlászlóról. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőrfőkapitányság arról adott tájékoztatást, hogy a településről egy 43 éves férfi otthonból ismeretlen helyre távozott és életjelet nem ad magáról. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Mindenki segíteni próbált

A rendőrség kért mentőkutyás segítséget, így a Neptun Mentőcsapat Mentőkutyás egysége azonnal reagált a riasztásra és 5 emberrel, 2 kutyával, valamint 3 gépjárművel a helyszínre indult. Az eltűnt személy felkutatásához csatlakozott több helyi lakos, vadászok és a rendőrség munkatársai is, de az első napon nem jártak sikerrel.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Drónokkal, terepjárókkal is keresték

Másnap tovább folytatódott a szervezett keresés, amihez már a Magyar Nemzeti Mentődrónpilóták Egyesülete is csatlakozott több drónnal. A csapat tagjai sűrű, nehezen járható területeket vizsgáltak át, rendőrségi nyomkövető kutya, több területkereső mentőkutya, drón és terepjáró is segítette a munkát.

Bekapcsolódott a Spider Mentőcsoport is

Időközben a helyi lakosok felkérésére vasárnap a Spider Mentőcsoport is bekapcsolódott a keresésbe Lehoczki László vezetésével. A Spider részéről négy ember vett részt a keresésben kutyával – írta a heol.hu portál.

Megtalálták

„Hétfőn, a délutáni órákban Hope nevű kutyánk jelzése alapján megtaláltuk az eltűnt férfit. Sajnos segíteni már nem tudtak” – írta Lehoczki László a közösségi oldalán.

Lódarazsak a helyszínen

Sajnos itt még nem volt vége a szomorú történetnek. A holttest elszállítását nem várt nehézség akadályozta „Reggel 7:00-kor érkezett riasztás a B.A.Z Vármegyei Városi Rendőrkapitányságról, miszerint előző nap megtalálásra került Bükkszentlászlóról egy héttel ezelőtt eltűnt személy, de nem tudták elkezdeni a helyszínelést, mert lódarazsak voltak a helyszínen. A Neptun Mentőcsapat Önkéntese, egyben a Darázsvadász Miskolc vezetője gyorsan reagált a felkérésre és a csapat többi tagjával megkezdték a helyszínen az irtást” – írta a Facebookon a Neptun Búvár Klub és Mentőcsapat.

Elvitték a holttestet

A művelet után a rendőrség azonnal megkezdte a helyszíni szemlét és a mentőcsapat tagjai a tűzoltókkal összefogva el tudta szállítani a holttestet. A férfi halálának okairól nem tettek közzé híreket. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Napokig keresték az eltűnt férfit

Nehéz helyzetben

Kiemelt kép: a keresés helyszíne. Fotók: Facebook.