Négy év, fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztésre ítélt a Debreceni Törvényszék szerdán egy fiatalkorú vádlottat, aki halálosan bántalmazott egy hároméves kislányt egy Hajdú-Bihar vármegyei településen.

Megszökött a gyermekotthonból

A fiatalkorú fiú megszökött az egyik hajdúszoboszlói gyermekotthonból. Az édesapja családjánál tartózkodott, amikor 2021-ben egy októberi reggelen az apja és annak párja dolgozni indultak, és rábízták a gyermekeiket. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Korábban is vigyázott rá

A fiúnak addig kellett volna vigyáznia féltestvérére, míg a szülők haza nem érnek a munkahelyükről. Erre korábban is volt példa, ha más nem tudta elvállalni, hogy vigyázzon a gyerekekre.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Idegesítette a gyereksírás

Időközben felkelt a hároméves kislány, aki hiányolni kezdte a szüleit, ezért folyamatosan sírt. A fiú először próbálta őt nyugtatni, azonban kezdte nagyon idegesíteni a gyermek sírása.

A hasát ütötte

Emiatt a csaknem 15 éves fiú többször ököllel megütötte a kislány hasát, hogy csendesedjen el már végre. A kisgyermek mindegyik ütés után hátrébb tántorodott, végül nekiesett a kályhának és abbahagyta a sírást.

Nem reagált semmire

Ezt követően a fiú betette a kislányt a kiságyba, majd tejet adott neki egy cumisüvegben és magára hagyta. Egy idő után a fiatal fiú visszament a házba, azonban ekkor azt látta, hogy kislány egy másik ágyon fekszik a hátán. Hiába szólította őt, nem reagált.

A szomszéd hívta a mentőt

Ijedtében a fiú átszaladt a szomszédban lakó nőhöz, aki a helyzetet látva értesítette a szülőket és a mentőket. A helyszínre érkező orvos azonnal megkezdte a gyermek újraélesztését, azonban nem járt sikerrel.

Feltételes szabadláb

Az elsőfokú bíróság halált okozó testi sértés bűntettében mondta ki bűnösnek a fiatal fiút, aki legkorábban a büntetése kétharmadának letöltését követően bocsátható feltételes szabadságra. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nem jogerős

A Debreceni Törvényszék szóvivője azt mondta, hogy a törvényszék döntése egyelőre nem emelkedett jogerőre, mert mind az ügyészség, mind a vádlott, a törvényes képviselője és védője három munkanap gondolkodási időt tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozat bejelentésére.

Kiemelt kép: illusztráció