A Debreceni Járási Ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat az ellen a fiatal sofőr ellen, aki a város egyik forgalmas útszakaszán a megengedett 50 km/h sebességet jelentősen túllépve nekiütközött egy autóbusznak.

Tavaly év végén történt

A vádirat szerint a vádlott 2022. november 7-én 13 óra körüli időben személygépkocsival közlekedett Debrecenben, a járműben a jobb oldali első ülésen utasként szállította barátnőjét, a sértettet. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Borult idő volt

A baleset helyén és időpontjában borult idő volt, azonban időjárási vagy egyéb körülmény hátrányosan nem befolyásolta az út, illetve az autóbusz láthatóságát.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Jött a busz

A vádlott haladási irányában, az útszakaszon volt a helyi járatú autóbusz végállomása, illetve a buszforduló, amelynek a szervizútjáról szabályosan közlekedve kikanyarodott egy helyi járatú autóbusz.

Fotó a helyszínről:

Túl gyorsan ment

A vádlott azonban rendkívül nagyfokú figyelmetlensége miatt és azért, mert legalább 100 km/h óra sebességgel közlekedett, későn észlelte az útra felhajtó autóbuszt és haladási sebességével nekiütközött a jármű csuklórészének, majd onnan a füves padkára sodródva állt meg.

Helyszíni felvétel:

Megsérült az utas

A fiatal sofőr KRESZ-szabályszegő magatartásának eredményeként az általa vezetett személygépkocsiban tartózkodó sértett 8 napon túl gyógyuló csonttöréses sérülést szenvedett, továbbá a vádlott is megsérült.

Vádemelés

Az ügyben a nyomozást a Debreceni Rendőrkapitányság folytatta le. A Debreceni Járási Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon.

Pénzbüntetés, eltiltás

A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottal szemben pénzbüntetést szabjon ki és hosszabb időre tiltsa el őt a közúti járművek vezetésétől. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép és belső fotók: Helyszíni felvételek – Forrás: Ügyészség