Fájdalmas posztban fogalmazta meg gondolatait Bertók Krisztina édesanyja a lánya haláláról. Mint kiderült, a fiatal fotós 25 éves korában öngyilkos lett. A tehetséges fiatal fotográfus a partikon és fesztiválókon elkapott intim jelenetek megörökítéséről lett ismert. Halálát a Bánkitó Fesztivál jelentette be. A fényképezőgép mindkét oldalán helyt álló fiatal lány az elmúlt két évben a fesztivál fotós csapatát erősítette.

Minden máshogy van

„Ahogy mindig, a fesztivált követő időszak most is a fényképek nézegetéséről, a saját és barátainkról készült képek keresgéléséről, a pillanatok visszapörgetéséről szól. Idén viszont minden máshogy történt, mint ahogy kellett volna történnie. Bertók Kriszti fotósunk, aki az elmúlt két évben a Bánkitó képi világát meghatározta és a fotós csapatunkat vezette, meghalt” – írták az esemény szervezői a Facebook-oldalukon. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Magyarország egyik legjobb bulifotósa volt

„Kriszti csodálatos, szelíd, végtelenül kedves ember volt, mindemellett Magyarország egyik legjobb fesztivál- és bulifotósa. Mindannyian, akik ismertük, mérhetetlenül le vagyunk sújtva” – osztotta meg a megrázó hírt a hazai fesztivál.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

„Fogalmam sincs, hogy kell élni ezután”

„Rengetegen írtok, hogy mi történt, miben tudtok segíteni. De nincs erőm visszaírni, csak azoknak felelek, akikkel szoros kötelék van, de van, hogy nekik sem. Olyan tragédiát élünk át, amit egyetlen embernek, de még állatnak sem lenne szabad soha átélnie. Fogalmam sincs, hogy kell élni ezután! Nem is biztos, hogy akar egyáltalán az ember élni… de a szerettei miatt muszáj!” – írta az összetört édesanya.

Megsemmisítő érzelmek

„A testvérei és én is Vele voltunk, az utolsó percéig. Ezeket az érzéseket nem lehet se elmondani, se átérezni. Sokszor kikapcsol az agyam és teljesen érzés mentes vagyok. Máskor ellepnek és kimondhatatlan érzelmek szinte megsemmisítenek” – tette hozzá.

Nem akar semmi szokványost

„Lassan el kell kezdenem intézni, amit kell… Nem akarok se temetői búcsúztatón, se semmi szokványost. Milyen abszurd, hogy egy vadidegen mond el nekem és a szeretteinek, barátainak a gyermekemről beszédet! Magam mellett szeretném tudni, és valami olyan megemlékezést tartani Budapesten is és Debrecenben is, ahol ott vannak azok, akik tényleg ismerték, szerették, és közösen Róla megemlékezve búcsúznánk” – fogalmazott az édesanya a bejegyzésben.

„Igyekszem valahogy túlélni”

„Fogalmam sincs mikor leszek képes majd újra dolgozni, fogalmam sincs ki segíthetne ezt valahogy elfogadni, fogalmam sincs, hogy lehet élni Nélküle. Nem tudom, hogy oldjam meg mindezeket. A táppénzem 50 ezer Ft. Gondoskodnom kell a fiamról, befizetni a hitelt, 2 lakás számláját, enni venni, terápiát finanszírozni stb. Rengetegen írtátok, hogy legalább ebben hadd segítsetek. Nem kérek senkitől semmit, csak igyekszem valahogy túlélni. Bogi és Lóri miatt küzdenem kell most a saját magam érzéseivel, gondolataival” – olvashattuk a szívszorító sorokat.

„Köszönöm mindenkinek!”

„Egyelőre nem vagyok képes egyedül maradni, mert olyan fájdalmas érzések árasztanak el, amit se irányítani, se uralni nem tudok… Ha van olyan ismerősötök, aki át tudott ezen menni és engedi, hogy beszéljek vele, hogy neki hogyan sikerült, azért hálás lennék… Nem hiszem, hogy más tudna valódi tanácsot adni! Igyekszem! Tényleg! Muszáj! Köszönöm mindenkinek, aki akár egy pillanatnyi boldogságot hozott Kriszti életébe!” – írta.

„Sokan megvetik azokat, akik így halnak meg”

„Sokan megvetik azokat, akik így halnak meg. Biztos vagyok benne, hogy amikor megtette, már megbánta, de nem volt onnan visszaút. Nem hiszek abban sem, hogy egy ilyen jó ember egyetlen kétségbeesett döntése miatt valami végleges büntetést kaphat… Ha ez így lenne, akkor nincs igazság! Várom a jeleket Tőle, hogy bármilyen módon még kapjunk valami visszajelzést… Kimondhatatlanul szeretem, és mindent megadnék, hogy visszakaphassam! Bárcsak jobban beleláthattam volna, hol tart a küzdelmeivel…” – írta Krisztina anyukája

Vigyázzatok a gyermekeitekre!

„Azt kívánom soha senki ne éljen át ilyet! Vigyázzatok a gyermekeitekre! Nem biztos, hogy tudjátok, mit is érez igazán! Nem akarom, hogy szánalmasnak tűnjek. Ezt itt hagyom azoknak, akik kérték, vagy megtehetik ezt a fajta segítséget: OTP:11773384-08067043″ – olvasható a posztban.

Fotómodell is volt

A Debrecenben született lány 13 évesen ismerkedett meg a fényképészettel, akkor még a kamera másik oldalán, ugyanis fotómodellként is dolgozott. Később autodidakta módon tanulta meg a fotózás rejtelmeit és sajátos stílusával hamar kitűnt a többi koncertfotós közül. A tervei között szerepelt, hogy kiállításon is bemutatja képeit, illetve külföldi klubokba is szeretett volna eljutni, hogy ott is megörökíthesse az általa kedvelt pillanatokat – írja az RTL. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Bertók Krisztina. Fotó: RTL.