Trambulinokat, ugrálóvárakat, strandokon felállított csúszdákat, vízi ugrálóvárakat teszteltek ország szerte megnyugtató eredménnyel.

Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) pénteki közleménye szerint a járványveszély és a változékony időjárás miatt az idei szezon később indult, de az ITM idén is kiemelt figyelmet fordít a nyári táborokban pihenő gyermekek és az aquaparkokban, strandokon kikapcsolódó családok biztonságára.

Ezért is rendeltek el vizsgálatot, amit a fogyasztóvédelmi hatóság végzett.

169 gyermektáborban végeztek helyszíni ellenőrzést, mintegy harmadukban volt valamilyen aktív szórakozást biztosító élményeszköz, trambulin, ugrálóvár, vízicsúszda, kalandpálya vagy gokartpálya, ezek több mint háromnegyede mindenben megfelelt az előírásoknak.

Emellett 103 aquaparkban, strandon ellenőrizték több mint 500 vízicsúszda, medencében kialakított vízi ösvény, kötélpálya, vízi ugrálóvár, vízibicikli és vízi dodzsem üzemeltetési körülményeit, itt még jobb eredmény jött ki, mindössze a vizsgált eszközök tizedénél találtak kisebb-nagyobb problémákat.

Ez az eredmény egyértelmű javulást mutat az eddigi évekhez képest, tudható meg az ITM közleményéből, mely arról is beszámol, hogy az ellenőrzések a nyári szünet végéig folytatódnak a gyermektáborokban és az aquaparkokban.

Kiemelt kép: illusztráció – csúszdapark, Forrás: Kéfény.com