A pórul járt család tagjai éppen aludtak a szobájukban, amikor egyikük motoszkálást hallott az emeletről. A kutyájuk is jelezte, hogy valami váratlan történik, de nem gondolták, hogy betörtek hozzájuk. A szentendrei áldozatok reggel szembesültek azzal, mi történt. Kiderült: a tolvaj trükkös módszerrel surrant be hozzájuk.

A fürdőszobán keresztül hatolt be

Reggelre virradóra a mellettünk lévő emeletes házak egyikébe /a Korona utca 2., a fogorvosi rendelővel szemközti épület!/ eddig ismeretlen tettes a fürdőszoba ablakán keresztül illetéktelenül behatolva a nappaliban lévő helyiségből pénzt és női kozmetikumokat tulajdonított el, majd ugyanott távozott! – írták az egyik népszerű szentendrei Facebook-csoportban. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A család a hálóban aludt

A helyszínről származó információk szerint a házaspár és a lányuk aludt, az ismeretlen ekkor ment be a birtokukra. A fürdőszoba kicsi nyitott ablakához osont, majd tapétavágóval szétvágta a szúnyoghálót és bemászott az ablakon. A házból pénzt és néhány tárgyat vitt magával.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Üres volt a pénztárca

„Reggel a szomszédasszony hívott fel és mondta, hogy menjek ki az udvarra a kerítéshez, mert beszélni szeretnének velem. A férjével együtt elmesélték nekem, hogy jött hozzájuk egy futár, akit ki szerettek volna fizetni, de észrevették, hogy üres a pénztárcájuk. Ekkor néztek körbe és kiderült, hogy néhány tárgy is eltűnt… Ekkor már tudták, hogy tolvaj járt náluk” – mondta a Metropolnak az egyik szomszéd.

Levágták a szúnyoghálót

Kiderült, hogy a fürdőszoba kis ablakán levágták a szúnyoghálót. Valószínűleg kifigyelhették, hogy nyitva van: bebújtak rajta, majd az értékekkel ugyanott távoztak.

Felébredt a kislány

„A szomszéd mondta, hogy az emeleten alvó kislányuk felébredt, ugyanis a kiskutyája hajnalban mocorgott, de a lány nem gondolta, hogy azért, mert éppen betörtek hozzájuk” – tette hozzá.

A kocsikulcsot nem vitték el

A házaspárnak szerencséje volt, ugyanis más nem tűnt el, pedig ott volt az asztalon a forgalmi és a kocsikulcs is.

Besurranásos lopás

„Tulajdonképpen ez egy besurranásos lopás volt, hiszen itthon voltak a tulajdonosok. Elképzelhető, hogy egy gyermek mászott be, hiszen a kis méretű ablakon egy felnőtt ember nem férne be” – nyilatkozta egy helyi lakó.

Elszaporodó esetek

Szentendrén az utóbbi hetekben többször is előfordultak hasonló esetek. „Néhány utcára ugyan ezzel a módszerrel törtek be egy házhoz. Onnan értéktárgyakat vittek el. A környéken egyébként is több betörés volt mostanában. Előfordult egy eset, amikor valakinek a teraszáról az épp elkészített süteményt lopták el…” – mondta a szomszéd.

Figyeljünk oda!

Mivel nyár van, többen távol vannak otthonuktól, ezért figyeljünk oda minden gyanús mozgásra, eseményre, amellyel megelőzhetjük a hasonló cselekmények bekövetkezését! Zárjuk otthonainkat, a gépjárműveinket! Ne adjuk meg annak az esélyét, hogy eltulajdonítsák, megkárosítsák azt! Lépjünk fel együtt az egyre inkább elszaporodó bűnesetekkel szemben! – olvashattuk a jó tanácsokat a csoportban. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció