A Tolna Megyei Főügyészség eredményesen indítványozta az 53 éves férfi letartóztatását. A férfi felgyújtotta a házát, és a tűz miatt az egyik rokona meghalt. 

Benzint locsolt a konyhába

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság 2022. április 4-én vette őrizetbe az 53 éves férfit Dunaföldváron. Az elkövető a megalapozott gyanú szerint 2022. április 3-án, délután, ittasan egy kannából benzint locsolt szét a saját háza konyhájában, majd azt öngyújtóval meggyújtotta úgy, hogy rajta kívül még két személy tartózkodott az ablak nélküli konyhában. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Teljesen kiégett a konyha

Forrás: Dunaföldvári Önkéntes Tűzoltó Egyesület

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Kimenekültek a házból

A benzin és a linóleumpadló azonnal begyulladt, majd a tűz az egész épületre kiterjedt. A gyanúsított és a másik két férfi az udvarra menekült.

Meghalt az egyik férfi

Az egyikőjüknél azonban, aki a gyújtogató unokatestvére, olyan súlyos égési sérülései keletkeztek, hogy a kórházba szállítását követően elhunyt. A tűz továbbá a közelben tartózkodók életét, testi épségét is veszélyeztette.

Több egységgel vonultak a helyszínre a tűzoltók

Forrás: Dunaföldvári Önkéntes Tűzoltó Egyesület

Gázpalack is volt a házban

A konyhában a tűzhely mellett egy gázpalack is volt, így fennállt a veszélye, hogy a lángok és a magas hő hatására felrobbanhat, veszélyeztetve a szomszédos épületeket is.

Minden helység teljesen kiégett

Forrás: Dunaföldvári Önkéntes Tűzoltó Egyesület

Életfogytiglant is kaphat

A tűz pusztító hatásának kiváltásával a gyanúsított tehát közveszélyt idézett elő, mely halált is okozott, így a cselekménye jelentős tárgyi súlyú, azt a törvény öt évtől húsz évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel rendeli büntetni.

Letartóztatták a férfi

A főügyészség álláspontja szerint a gyanúsítottal szemben a letartóztatás általános és különös okai egyaránt fennállnak. A járásbíróság nyomozási bírája a főügyészség álláspontját mindenben osztva 1 hónapra elrendelte a letartóztatást. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: Forrás: Facebook/Dunaföldvári Önkéntes Tűzoltó Egyesület