Döbbenetes dolgot művelt egy 71 éves medgyesegyházi férfi, ugyanis baltával ment neki egy ismerősének, aki aztán nem élte túl a támadást. A Békés Vármegyei Főügyészség a férfi letartóztatását kezdeményezte.

Szóváltás alakult ki

A megalapozott gyanú szerint az idős férfi és az ismerőse – a 70. életévét betöltött sértett – között 2023. szeptember 4-én, reggel, Medgyesegyházán, egy családi házban vita alakult ki. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Baltával ment neki

A szóváltás során a férfi feldühödött és egy 70 cm nyélhosszúságú, 10 cm élhosszúságú baltával többször, legalább 6-8 alkalommal, nagy erővel lesújtott a másik férfi fejére.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

A helyszínen meghalt

A férfi a bántalmazás következtében nagyon súlyos fejsérüléseket szenvedett, a helyszínen meghalt. A támadó a padlón fekvő holttestet szőnyeggel és takarókkal fedte le.

Próbálta eltüntetni a nyomokat

Ezt követően pedig a bűncselekmény nyomait próbálta feltakarítani, illetőleg azt is tervbe vette, hogy a holttestet elássa ház kertjében, amit végül az ingatlanban tartott rendőri intézkedés meghiúsított.

15 évet is kaphat

A férfit a rendőrség 2023. szeptember 4-én emberölés bűntette miatt gyanúsítottként vonta felelősségre, amely 5-15 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

A szökés veszélye

Mivel fennál a szökés vagy elrejtőzés veszélye, valamint tartani lehet attól is, hogy a férfi szabadlábon a tanúk befolyásolásával vagy a tárgyi bizonyítási eszközök elrejtésével, megsemmisítésével a bizonyítás eredményességét veszélyeztetné a Békés Vármegyei Főügyészség a letartóztatását kezdeményezte.

Letartóztatták

Továbbá az sem hagyható figyelmen kívül, hogy a bűncselekmény véghezvitelét követően megkezdte a nyomok eltüntetését, megváltoztatta a helyszínt, azaz tárgyi bizonyítási eszközöket semmisített meg. A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója a főügyészség indítványával egyetértett, és ma 1 hónapra elrendelte a férfi letartóztatását. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ez is érdekelhet:

Teherautó okozott halálos baleset Pest megyében – sokkoló fotó a helyszínről

Kiemelt kép: Illusztráció