Öt hónapra eltiltottak a vezetéstől egy 22 éves autóst, aki egy kihalt szigetszentmiklósi körforgalomban driftelt.

Versenypályának nézte

A rendőrség szerint “a környéken járó gyalogosok és autósok biztonságára is fittyet hányt az a 22 éves fiatalember, aki versenypályának nézett egy szigetszentmiklósi körforgalmat.” A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Utolsó gyalogos is elment

A Vezess.hu cikke felhívja a figyelmet, hogy a férfi akkor driftelt egy Camaróval a körforgalomban, amikor már teljesen kihalt volt az egész környék.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem vezethet jó ideig

A szigetszentmiklósi rendőrök “közlekedési szabálysértés” miatt 100 ezer forintos bírsággal sújtották és öt hónapra eltiltották a vezetéstől a sofőrt.

Videó az esetről:

Tragikus lehet

Ahogy írtunk róla, nap, mint nap látni az utakon, hogy milyen megdöbbentő húzásokkal rukkolnak elő egyes autósok. Sok esetben az autópályán is hajmeresztő manőverekkel autóznak egyes sofőrök, melynek nem egyszer csúnya vagy éppen tragikus baleset lesz a vége.

Minden szabályt megszegett

Most a Budapesti Autósok Közösségének egyik tagja osztott egy újabb videót egy igencsak veszélyesen hajtó sofőrről. A felvételen az látszik, ahogyan egy Renault sofőrje az M1-es autópályán halad Győr felé, közben azonban többször is büntetőfékezik, cikázik a sávok között és nem engedi el a mögötte haladó kamerás autót – írja a Bors.

Hosszú szakaszon csinálta

„Az osztrák rendszámú, Renault körülbelül 20-30 kilométeren keresztül próbált leszorítani, több alkalommal büntető fékezett. Index használata nélkül, szó szerint kacsázott az autópálya két sávos útján az egyik szélétől a másikig, több autót veszélyeztetett” – írta a videó mellé a kamerás kocsi sofőrje.

Felháborító viselkedés

Az autós valóban nem indexszel, és úgy csúszik át egyik sávból a másikba, hogy az akár súlyos balesetet is okozhatott volna. Egy alkalommal melléjük ért szinte a kamerás autó, de a Renault sofőrje akkor is visszavágott a sávba, a kamerás szerint pedig még kacarászott is: Figyeld, és nevet! – mondta a felvételen a kamerás autóban utazók egyike.

Rendőrt kellett hívni

A végén csak úgy tudtak szabadulni a kilométeren keresztül előttük haladó, őket el nem engedő sofőrtől, hogy rendőrt hívtak rá. Kiderült, a kocsit egy osztrák nő vezette.

Két autó kellett hozzá

„Többször vészfékeznem kellett, rendőrt hívtunk, akikkel vonalban is maradtunk, és az ő segítségével két másik rendőr kolléga ki tudta venni a forgalomból és intézkedni kezdtek az osztrák nővel szemben” – tette hozzá.

Nem indult eljárás

„Az autóvezetőt igazoltatták a kollégáim. Az ellenőrzés során ittasság, vagy kábítószer használata nem merült fel. Az ügyben sem büntető, sem szabálysértési eljárás nem indult” – közölte Gányai Balázs, a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság referense. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Helyszíni felvétel – Forrás: Facebook