Két rendőrautó üldözött egy fekete BMW-t vasárnap délután Budapesten, a Városligetben. A magáról megfeledkező, száguldozó autóst végül az Ajtósi Dürer sornál kapták el az egyenruhások. A sofőr előtte még megpróbált elmenekülni a felelősségre vonás elől.

Üldözés a Városligetben

Akciófilmekbe illő autós üldözés történt vasárnap délután a Városligetben. Egy fekete BMW a megengedett sebességnél jóval gyorsabban haladt a Millennium Háza előtt az Olof Palme sétányon. A helyzetet súlyosbította, hogy itt csak gyalogosok közlekedhetnek. Amikor a rendőrök megpróbálták megállítani, el akart menekülni. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Percek alatt elfogták

A BMW-s végül az Ajtósi Dürer sor és Stefánia út sarkától 50 méterre megállt és elmenekült a kocsijából, és a rendőrök percek alatt elfogták.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Tizenévesek is ültek az autóban

Az autóban két tizenéves fiatal is utazott. A rendőrök a helyszínen jelenleg is intézkednek, az autóvezetőt közrend veszélyeztetéséért vonhatják felelősségre. Az üldözés során személyi sérülés szerencsére nem történt – írta meg a Blikk.

Üldözés az M2-esen is

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról néhány hete, hogy autós üldözésnek lehettek tanúi az autósok az M2-es autóúton, ahol rendőrök vad hajszában üldözték az előlük menekülő Mercedest. A sofőrt hosszú kilométereken keresztül üldözték, közben egy rendőrautó is összetört.

Nagy gázzal tovább hajtott

A Mercedest megpróbálták leinteni a zsaruk, ő azonban nem állt meg, hanem nagy gázzal tovább hajtott. A rendőrök természetesen utána eredtek, a szemtanúk szerint a sofőr irgalmatlan tempóban próbálta lerázni üldözőit. 

Nekiment az őt üldözőknek

A Mercedes olyannyira vérmesen hajtott, hogy még az egyik rendőrautóra is ráhúzta a kormányt és nekiment az őt üldözők egyikének. Egy másik szemtanú szerint mind a két kocsi össze volt törve.

Sportautó volt

„A rendőrautó eleje és a Merci eleje is meg volt zúzódva, ránézésre nem volt súlyos sérülés. De nagyon reméljük, hogy senki nem sérült meg a balesetben, csak anyagi a kár” – mondta egy szemtanú.

Nem olcsó

„Szerintem a kocsit külföldről hozták be, de úgy látszott, hogy sportüléses, dupla kipufogós, tehát valószínűleg megy, mint a veszedelem. Közel 200 lóerő környékinek saccolnám. Nem olcsó ez a típus, még ebben a nagyjából 10 éves évjáratban is körülbelül 5 millió forintba kerül” – tette hozzá. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció