Nem adott elsőbbséget a szabályosan közlekedő járműnek, így aztán karambol lett a vége. A diplomatát könnyebb fejsérüléssel kórházba szállították, az utasoknak nem lett semmi baja.

Itt történt a baleset

Hétfő délután a főváros 6. kerületében, a Zichy Jenő utcában haladt a lengyel nagykövetség Audi A6-osa a Jókai utca felé. Az Audit maga a nagykövet, Sebastian Keciek vezette. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nem adott elsőbbséget

A diplomata azonban a Nagymező utcához érve nem adott elsőbbséget a főútvonalon neki balról érkező, menetrend szerint közlekedő 78-as jelzésű trolibusznak. A troli már bent járt a kereszteződésben, amikor az A6 oldalról nekiütközött.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Kórházba vitték

A troli második ajtajának bal plexije azonnal kiszakadt az úttestre. Az Audiban azonnal kirobbantak a légzsákok, a kormányba épített légzsák könnyebb fejsérülést okozott a biztonsági övét használó nagykövetnek, akit emiatt további vizsgálatok céljából a mentők kórházba szállítottak.

A trolin mindenki megúszta

A trolibuszon még csak néhány utas tartózkodott, sem ők, sem a vezető nem szenvedett sérülést. A troli férfi sofőrje azt mondta, hogy a csattanás után megállította a buszt, kinyitotta az első ajtót rohant az Audihoz, és kinyitotta, ám a légzsákoktól és a portól szinte semmit sem látott.

Csak a nagykövet volt az autóban

Viszont észrevett hátul egy üres gyerekülést, ezért lélekben felkészült a legrosszabbra, de szerencsére csak a nagykövet ült az autóban. A fővárosi hivatásos tűzoltókat is riasztották a karambolhoz, ők biztosították a helyszínt.

Másfelé járt a troli

A baleset miatt a Nagymező utcát ezen a szakaszon teljes szélességében lezárták, ezért a 78-as trolibusz mintegy két órán keresztül terelve közlekedett, illetve a 70-es troli helyett pótlóbusz közlekedett, szintén módosított útvonalon. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Mentők, tűzoltók a helyszínen

Egy földön heverő alkatrész

A kitört ajtójú troli

Az elszállítás pillanatai

A totálkárosra tört autó

Az ütközés nyomai

Mindez kicsit távolabbról

A totálkáros autó

Még egy kép az elszállításról

(Fotó forrása: BudaPestkörnyeke.hu/GK)