Több olvasónk is jelezte, hogy Budaörsön a családok által kedvelt Kopárokon rendszeresen előfordul, hogy egy nő szabadon engedett pitbullal riogatja a kirándulókat. Többen szóltak neki, de a nő nem foglalkozik senkivel. A kutya gazdája roppant felelőtlen, mert ilyen harci ebet szájkosár és póráz nélkül az utcára sem lehetne kivinni.

Suttyó kutyatulajdonos

Rengeteg kutyatámadásról írtunk az elmúlt években. Az esetek többségében a kutya tulajdonosa igazi suttyó volt, aki a társadalmi együttélés szabályainak az alapjait sem képes betartani. Az emberek nagy része számára érthetetlen, hogyan lehet valaki olyan felelőtlen, vagy aljas, hogy szabadon engedi a másoknak ártani tudó kutyáját. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Támadó kutya

Egy harci kutyus is a világ legcukibb házi kedvence lehet, ha azt jól nevelik, megfelelően foglalkoznak vele, jó és felelősségteljes gazdája van. Ha azonban a gazdi egy suttyó, akkor a kutyája is az lesz: fegyelmezetlen, támadó.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Harci kutya Budaörsön

Több olvasónk jelezte a hétvégén, hogy a budaörsi Kopárokban kirándult a családjával, gyerekekkel és egy egy sárga dzsekis nő póráz és szájkosár nélkül sétáltat egy harci kutyát. Egy olvasónk fotót is készített róla.

Üvöltés az Odvas-hegyen

Az olvasónk azt írta, „egyszer csak arra lettem figyelmes, hogy valaki üvölt az Odvas-hegy tetején, hogy “hívja vissza a kutyáját”. Egy apuka kiabált a nőre, aki egy kislánnyal és egy kiskutyával kirándult. 

Önfejű kutya

“Félelmetes volt látni, ahogy a harci kutya nem foglalkozott a gazdájával, hanem megindult a férfi és a lánya felé, már szemünk előtt volt, hogy mi történhet. Szerencsére a kutya megtorpant a férfi hangjától, megszagolta a kiskutyát és elfutott.”

Még a kutya tulajdonosának állt feljebb

“Ezután az apuka kérte a nőt, hogy kösse már meg a kutyáját, mert a hegyoldal tele van gyerekekkel. Valóban két-három család is a közelben volt, de a sárga dzsekis nő nem foglalkozott senkivel, úgy tűnt, még neki áll feljebb, hogy szólni mertek neki” – írta szerkesztőségünknek messengeren egy szemtanú.

Felelőtlen asszony

„Valóban döbbenetes, hogy ilyen felelőtlen emberek vannak. Elképesztő suttóság ilyen harci kutyát póráz és szájkosár nélkül sétáltatni, gyerekek közé vinni” – folytatta olvasónk. Szerencsére vasárnap nem történt baj, de ez másként is alakulhatott volna.

Börtönbe kerülhetne

Ha a sárgadzsekis nőt elkapják, 50-500 ezer forint közötti bírságot kaphatott volna azért, mert természetvédelmi területen és egyben közterületen szabadon engedte a kutyáját. Ha véletlenül úgy alakul a dolog, hogy megtámad valakit a kutya, akkor a nő börtönbe is kerülhetne.

Horrorsztikus támadás

Korábban írtunk arról, hogy a Budaörstől nem túl távoli Zsámbékon kis híján megtörtént a legrosszabb. Mint korábban beszámoltunk róla, egy 13 éves kislányt támadott meg egy kutya, amikor éppen az iskolába tartott. Életét édesapja mentette meg, aki szinte azonnal a helyszínre érkezett. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: olvasói fotó – Harci kutya a Budaörs feletti hegyoldalon