Tömegbaleset történt Szegeden hétfőn. 11 embert vittek el a mentők, a buszsofőr először nyilatkozott az állapotáról.

Hétfő délután történt

Ahogy a Kékvillogó.hu hírportálon beszámoltunk róla, Szegeden hatalmas baleset történt ma délután 14:40-kor. Egy autós a Dobó utcából kanyarodott volna a Bem utcára, azonban ezt nem kellő körültekintéssel tette. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nekiment egy busznak az autós

A Bem utcán, védett útvonalon haladt egy menetrendszerinti buszjárat. Az autó a busznak ütközött, majd a busz egy fának csapódott. A balesetnek voltak személyi sérültjei is.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A sofőrök mellett utasok is ápolásra szorulnak

A két sofőrt a mentők kórházba szállították. Rajtuk kívül kilenc utas sérült még meg annyira, hogy őket is a mentő vitte el. Állapotukról további információt egyelőre nem közölt a rendőrség.

Jól van a sorfőr

A buszt vezető sofőr megszólalt a Borsnak és elmondta, hogy a körülményekhez képest jól van. „A lábamba a sípcsontom tört el, elmozdulás nélkül! Ezen kívül a kezem enyhén zúzódott. Az állapotom stabil” – mondta. A sofőr azt is elmondta, hogy amint a munkahelye, a Volánbusz Zrt. megadja számára az ehhez szükséges engedélyt, szívesen nyilatkozik bővebben is az ügyről.

Komolyabb fennakadást okozott a baleset

A baleset miatt a műszaki mentés idejére a teljes útszakaszt lezárták. A forgalmat a környező utcákba terelték. A Szegedi Rendőrkapitányásgon tömegszerencsétlenséget okozó közúti baleset okozása vétsége miatt indult eljárás.

Korábbi eset

Egy pilisvörösvári férfi tavaly áprilisban büntetőfékezett a 40 óvodást szállító busz előtt a 11-es úton. Emiatt a két jármű összeütközött. A teherautó sofőrjét most eltiltották a vezetéstől.

Busz elé akart besorolni

Amint arról korábban a Kékvillogó.hu is beszámolt, az 51 éves sofőr, aki a kisteherautót vezette, 2022. április 6-án reggel Budapest felé tartott. A 11-es útra akart jobbra kanyarodni a Szentendre–Dobogókői útról, ezért egy a kiránduló óvodásokat szállító autóbusz elé szeretett volna besorolni, de nem tudott.

Egymásnak ütköztek 

Amikor végül sikerült kikanyarodnia, majd megelőznie az előtte haladó buszt, visszatért a külső sávba, aztán beletaposott a fékbe a gyerekeket szállító busz előtt. Utóbbi sofőrje hiába próbálta elkerülni a balesetet: mivel a köztük lévő távolság túl kicsi volt, a két jármű egymásba csapódott.

40 óvodás utazott 

A buszon 40 óvodás, köztük 20 kislány és 20 kisfiú, valamint az őket kísérő 5 óvónő utazott. Szerencsére sem a 3-6 éves gyerekeknek, sem a gondozóiknak nem esett bajuk az ütközés során, köszönhetően annak, hogy mindannyian használtak biztonsági övet. 

„Gyermekszállítás”

Mindkét autóban több százezer forint értékű kár keletkezett. A kisteherautó sofőrje tudhatta, hogy a buszon gyerekek tartózkodnak, hiszen a jármű elején és hátulján egyértelműen fel volt tüntetve „Gyermekszállítás” felirat. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: helyszíni fotó – forrás: police.hu