A BKV járművezetői nemcsak buszt tudnak vezetni, de szülést is – így fogalmazott Karácsony Gergely főpolgármester, amikor köszöntötte azt a sofőrt, aki aktívan közreműködött egy csecsemő megszületésében Budapesten, a Széll Kálmán téren! A hősi buszvezető, Németh Roland Ferenc a 149-es járaton segített egy terhes nőnek, a kisbaba világra jött még a mentők megérkezése előtt.

Szülésnél segített a buszsofőr

A Kékvillogó.hu számolt be arról a közelmúltban, hogy szülésnél segített az egyik este Németh Roland Ferenc, a 149-es busz vezetője. A sofőr a Széll Kálmán téren szúrta ki a terhes nőt, akinek láthatóan fájdalmai voltak, így azonnal leszállt a buszról, és arról érdeklődött, hogy tud-e segíteni. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Elfolyt a magzatvíz

A kismama elmondta a férfinak, hogy valószínűleg megindult nála a szülés, mert elfolyt a magzatvíz. A járművezető ezt követően egyből felsegítette a nőt a buszra, lefektette, majd segített neki a szülésben, például fogta az újszülött fejét.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Szülés a buszon

A mentők kiérkezéséig a kisbaba megszületett a sofőr segítségével, a köldökzsinórt azonban már a mentők vágták el. Az Országos Mentőszolgálat munkatársai ezután gratuláltak a buszsofőrnek a hősies helytállásáért, majd kórházba szállították az újszülöttet és édesanyját.

A főpolgármester is gratulált

A hős buszsofőrt Budapest főpolgármestere, Karácsony Gergely köszöntötte. „A BKV járművezetői nemcsak buszt tudnak vezetni, de szülést is” – fogalmazott posztjában Karácsony.

Saját ingével takarta be

„Németh Roland Ferenc kivételes emberségről és lélekjelenlétről tett tanúbizonyságot, amikor egy magára maradt kismamának segített világra hozni gyermekét a 149-es buszon. Az autóbusz-vezető a gyorsan lezajló szülést a mentők telefonos útmutatásait követve segítette, majd az újszülöttet saját ingével takarta be” – olvasható a bejegyzésben.

Kiváló emberek dolgoznak Budapestért

„A BKV munkatársai eközben még arra is figyeltek, hogy a váratlan gyermekáldás miatt ne maradjon ki egyetlen járat sem a vonalon. Végtelenül büszke vagyok arra, hogy ilyen kiváló emberekkel dolgozhatok egy csapatban, Budapestért!” – zárul a főpolgármester posztja.

Az emberekbe vetett hit

„Az ilyen történetek visszaadják az emberekbe vetett hitem. Van még jószándék és figyelmesség az emberekben! Köszönöm a busz vezetőjének, hogy segített!” – írta egy hozzászóló a nem mindennapi történetre reagálva.

Hatalmas gratuláció

„7-8 percenként jár a busz. Egy busz kimaradt, szerintem ezt ebben az esetben mindenki megérti. A buszvezetőnek hatalmas gratuláció” – tette hozzá egy másik kommentelő.

Autóban indult meg a szülés

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy nem mindennapi helyzetnek lehettek szemtanúi a Csillaghegyi rendelő dolgozói, akik egy születendő kisbaba segítségére siettek a HÉV-megállóhoz: egy autóban beinduló szülésben kellett segédkezniük, amíg ki nem ért a mentő. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: a hős buszsofőr és Karácsony Gergely főpolgármester. Fotó: Facebook/Karácsony Gergely