Megtörten nyilatkozott az a fiatal fiú, akinek a testvérét, és a legjobb barátját mellette szurkálták halálra Budapesten a Deák téren. A fiú mindkettejük haláltusáját végignézte. Őt is megverték, amely után kórházban kezelték. Azt mondja, tudja, hogy lehetetlen, de szeretné testvérét még egyszer magához ölelni.

Legalább száz ember ment el a Deák térre szombat este, hogy a péntek hajnalban meggyilkolt két fiatalra, a 16 éves Lászlóra, és a 20 éves Gergelyre emlékezzenek.

Az emberek többsége fekete ruhát vett, a kezükben gyertya, mécses volt – írja az Origo.

Az Origónak Gergely testvére azt mondta, felfoghatatlan, ami történt. Ő is ott volt, amikor a hét fős társaság rájuk támadt. Egyedül ő élte túl a támadást a baráti társaságukból. Őt is több ütés érte, kórházban is kezelték. A testvérének és a barátjuknak azonban szinte esélye sem volt a túlélésre. Brutálisan összeverték, aztán halálra szurkálták őket.

Hihetetlen, hogy nincs többé bátyám, úgy szeretném még egyszer látni, megölelni – mondta.

Egy lány, azt mondta még most sem tudja elhinni, hogy barátját megölték. Azt mondja, bármi történt, arra nincs mentség, hogy valaki kést ragadjon, és halálra szurkáljon egy embert.

<

A gyilkossággal kapcsolatban három embert vettek őrizetbe, és kérték a letartóztatásukat. Közülük az egyik lehet az, aki a két fiatalt megölte. Ő is mindössze 18 éves, pont a születésnapját ünnepelte aznap.

<

Kiemelt kép: Őrizetbe vétel – Forrás: police.hu

<
<