41 embert vert át lakásfejújításra hivatkozva az a 44 éves Baranya megyei férfi, akit most 4 év börtönre, és öt év közügyektől eltiltásra ítélte a Kaposvári Járásbíróság. Nemrég hasonló okok miatt tartóztattak le egy bandát, akik Balatonfüred környékén tevékenykedtek.

Nyílászárókkal foglalkozott a férfi

A szigetvári férfi 2016 és 2020 között egyéni vállalkozóként lakásfelújítási munkákkal, elsősorban nyílászárók cseréjével foglalkozott.

Felvette a pénzt

Ám esze ágában sem volt elvégezni a munkákat miután felvette az előleget, vagy a teljes munkáért járó díjakat, hónapokon keresztül csak hitegette az embereket.

41 embert csapott be

A férfi összesen 41 embert ejtett tévedésbe, akiknek több mint 24 millió forintos kárt okozott. A férfi beismerte a bűnösségét, és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról is, így a bíróság már az előkészületi ülésen ítéletet is hozott.

Elítélték a férfit

A Kaposvári Járási Ügyészség vádjával egyezően 4 év börtönre ítélte és eltiltotta az egyéni vállalkozói tevékenység gyakorlásától is. A bíróság emellett közel 8 millió forint vagyonelkobzást rendelt el a férfival szemben, akit kötelezett a sértetteknek okozott kár megtérítésére is. Az ítélet a büntetőjogi főkérdések vonatkozásában jogerőre emelkedett.

A Balaton környékén szélhámoskodott

Nemrég a Balatonkörnyeke.hu írt arról, hogy egy Tamásiban élő férfi 2016 óta különböző gazdasági társaságok képviselőjeként építőipari munkákat ígért Balatonfüreden és környékén a sértetteknek.

50 milliót csalt ki

A megbízatásra a férfi egyenként százezer és tízmillió forint közötti előleget vett át, összesen közel 50 millió forintot. K. József az ígért munkákat nem végezte el, az átvett előleget pedig nem adta vissza a sértetteknek.

Luxusingatlanban kapták el

A balatonfüredi nyomozók K. Józsefet 2020. november 3-án egy veszprémi luxusingatlanban fogták el és kezdeményezték előzetes letartóztatását.

Kiemelt kép: illusztráció