Messengeren videócsetlet a sofőr, nem vette észre az út szélén füvet nyíró közutas autót és belehajtott. Előtte elrántotta a kormányt, ettől a 40 tonnás monstrum az árokba borult, átpördült a tetején és az oldalán állt meg.

Nem ért rá az utat nézni

Az M3-as autópálya főváros felé vezető oldalán, az 52. kilométerszelvényben, Hatvan térségében a Magyar Közút munkagépe a leállósávban kaszálta a füvet, eközben lassan haladt előre. Információink szerint Gyöngyös felől egy kavicsot szállító, Ford típusú, magyar rendszámú nyergesvontató közeledett, ám idős sofőrje nem az utat figyelte, hanem a munkatársaival folytatott online konferencia beszélgetést. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiszakadt a fűnyíróautó kereke

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Közutas autóba rohant

A nyerges billencs félig már lehaladt a leállósávba, amikor a vezető észlelte a kaszálógépet, megpróbálta reflexből balra kikerülni, de jobb elejével így is a munkagép bal hátuljának rohant.

Oldalra fordult teherautó

Áttörte a szalagkorlátot

A hirtelen mozdulattól a közel 40 tonnás jármű áttörte volna a szalagkorlátot, ezért a sofőr visszarántotta jobbra a kormányt. Ekkor iranyíthatatlanná vált a teherautó, lehaladt a leállósávba, az árokba csapódott, majd a levegőbe repült és a tetején átfordulva a jobb oldalán állt meg a mély árokban.

Átpördült a nyerges

Feszítővágóra is szükség volt

A nyergesvontató vezetője nem használta a biztonsági övét, átzuhant a jobb oldali ablakhoz, szerencséje, hogy nem került a teljesen összegyűrődött vezetőfülke alá. Így is a hatvani hivatásos tűzoltók szabadították ki feszítővágóval, de végül nem a kiérkező mentőhelikopter, hanem mentőautó szállította kórházba súlyos sérülésekkel.

Visszabillentették a monstrumot

Repül a nyergesvontató

Kommunikációra képes volt, a helyszínen elismerte a rendőröknek, hogy ő hibázott. A kaszálógép sofőrje nem nagyon akart hinni a szemének, csak egy csattanást hallott, majd az orra előtt repült egy nyergesvontató – ilyet még nem látott, azt mondta.

Szerencséjük volt

Szerencsére sem ő, sem kollégája nem sérült meg, de ha pár pillanattal később veszi észre őket a billencs sofőrje, lehet, már nem élnek. A műszaki mentés elhúzódott, mert a vezetőfülke leszakadt, ám ez csak akkor derült ki, amikor már a kerekein állt a tehergépkocsi. A baleset miatt csak a belső sáv volt járható, ezért a torlódás vége körülbelül 10 kilométerre, Hort térségében volt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Képek: Kékvillogó.hu/G.K.