21 autót tört fel egy 39 éves férfi egy 40 éves nővel együtt. Szerdán kapta el őket a Terrorelhárítási Központ és a rendőrség.

A pápai pár a nyomozás jelenlegi állása szerint 2019. november 13. és 2020. január 29. között összesen 21 gépkocsit tört fel Veszprém, Vas és Győr-Moson-Sopron megyében.

 A bűncselekményekhez a férfi választotta ki a gépkocsikat, majd betörte az ablakukat, és ellopta a benne lévő értékeket, míg az élettársa egy autóban várva segítette őt.

A feltört járművek nagy része településen belül, utcán parkolt, de volt olyan is, amit a tulajdonosa egy erdős terület mellett állított és zárt le.

Az elkövetők a gépkocsikból többek között pénztárcát, készpénzt, mobiltelefont, táskát, hátizsákot loptak el, egy autóból viszont semmit, mert abban nem találtak értéket.

A pár a készpénzt felélte, az értékesebb műszaki cikkeket értékesítette, a többi lopott tárgyat pedig elégette. Az eltulajdonított értékekkel közel négymillió forint, a rongálással pedig közel egymillió forint kárt okoztak a sértetteknek.

<

A 39 éves férfit és a 40 éves nőt a Pápai Rendőrkapitányság, a Győr-Moson-Sopron Rendőr-főkapitányság és a Terrorelhárítási Központ munkatársai fogták el április 15-én hajnalban.

<

Kiemelt kép: illusztráció

<

<