Nem hallhatta a HÉV hangját az a középkorú férfi, akit péntek délután gázolt halálra a HÉV Dunaharaszti külsőn. Szemtanúk szerint a járókelőn egy fülhallgató volt. Több hasonló baleset történt már. Pomázon, Cinkotán, Budafokon és Gödön is történt már hasonló eset. Szinte mindegyik áldozat a helyszínen meghalt.

Fülhallgató volt a fülében

Halálra gázolt a HÉV egy férfit Dunaharasztinál. Egy szemtanú azt mondta, a szerelvény többször is dudált, de a férfi nem hallotta. A gyalogos fülében fülhallgató volt, zenét hallgatott amikor megtörtént a tragédia. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Esélye sem volt a túlélésre

A férfinak esélye sem volt a túlélésre. „2-3 méterrel a HÉV előtt lépett be, beesett alá” – mondta a Tényeknek egy szemtanú. Azonnal riasztották a mentőket, de nem tudták már megmenteni a középkorú férfi életét. A holttestet végül a tűzoltók emelték ki a szerelvény alól.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Tragédia a 16. kerületben

Hasonló balesetek korábban is voltak. Júniusban, a 16. kerületben, az Imre utcánál lévő gyalogos átjárónál egy 20-25 év körüli fiatalember, fejhallgatóval a fején akart átsétálni a síneken.  Gödöllő felől akkor még nem érkezett szerelvény, ám a túloldali sínpáron az Örs vezér tere felől közeledett egy, amely vezetője kűrtjelet adott ki az átjáróhoz közeledve.

Hátrébb lépett

Elképzelhető, hogy a fiatal a jelzést meghallotta a zenén keresztül is, de az is lehet, hogy a szeme sarkából észrevette a balról közeledő HÉV-et, ezért hátrébb lépett néhány lépést. Sajnos azonban ekkor a bal oldali sínpáron Gödöllő irányából pont odaért a H8-as szerelvény, amely elgázolta és maga alá gyűrte a fiatal férfit.

Azonnal meghalt

A HÉV nagyjából húsz méteren át vonszolta magával a fiatal testét, mire meg tudott állni, sajnos a fiatalembernek az élettel összeegyeztethetetlen sérülései keletkeztek, azonnal meghalt.

Tragédia Pomázon

Amint azt a BudapestKörnyéke.hu is megírta tavaly októberben egy 16 éves fiút gázolt el a HÉV Pomázon, neki szintén fejhallgató volt a fején. A helyszínre akkor mentőhelikopter is érkezett, a fiút súlyos sérülésekkel, életveszélyes állapotban szállították kórházba.  „Egy kamasz átment a síneken fejhallgatóval telefonozva. Fékezett es dudált a HÉV, de sajna nem hallotta” – mondta az eset után egy szemtanú.

Életveszélyes állapotban volt

A 16 éves fiú, Matyi akkor a szerelvény alá szorult. A fiatalembert végül sikerült kiemelni, ellátták, majd életveszélyes állapotban kórházba vitték. Később kiderült, hogy koponya és hasi sérülést, többszörös végtag, valamint csípősérülést szenvedett, a bokája is eltört.

Mindent megtettek az orvosok

A fiú életéért küzdöttek az orvosok, egy többórás műtéten is átesett, egy ideig kómában volt. Végül Matyi felébredt, de egyértelműen csoda, hogy túlélte a szörnyű balesetet.

Tragédia Budatéténynél

2020 szeptemberében Budatéténynél történt hasonló tragédia. A fülhallgatója miatt nem hallotta a tinédzser, hogy felé robog a vonat, és azonnal elcsapta az érkező szerelvény. A baleset után senki sem értette, miért sétálgatott a lány 300 méterre az állomástól az üzemi területen, ráadásul fülhallgatóval a fülén.

Fülhallgató volt a fülében

A lánynak esélye sem volt a túlélésre, olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. „A baleset Budatétény megállóhelytől mintegy 300 méterre, egy zajvédőfallal is elzárt vasúti pályaszakaszon történt. Az előzetes vizsgálatok alapján a lány a megállóhelytől távolodva, fülhallgatóval a fülében sétált üzemi területen, ahol a gyalogosforgalom tilos” – írta a baleset után a MÁV sajtóosztálya.

Halálos gázolás Gödön

Gödön is a fülhallgató miatt halt meg egy tinilány 2018-ban  Gödnél történt tragédia. A fülhallgatójától nem hallotta az érkező vonatot egy a 17 éves lány és halálra gázolta a vonat. Az egyik szemtanú a Facebookon akkor ezt írta: “Nagyjából 50 méterről végignéztem a balesetet. A Pest felé tartó vonat az állomáson állt, a 16-17 éves fiatal a túloldalról jött, lelépett a sínekre, amikor a másik vonat odaért. Nagy dudaszót hallottunk és úgy tűnt vége a fekete nadrágot, fekete pólót viselő fiatalnak”. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: halálos baleset a 16. kerületben – Forrás: BudaPestkörnyeke.hu/GK