A Fővárosi Törvényszék elsőfokon 6 év 6 hónap börtönbüntetésre és 6 év közügyektől eltiltásra ítélt egy férfit, akit emberölés bűntettének a kísérletével vádolt az ügyészség.

Ezen akadt ki

Mint ismert és ahogyan arról a BudapestKörnyéke.hu is beszámolt a most elítélt férfi még 2020. november 12-én hajnalban az 1-es villamoson összeszólalkozott egy utassal, aki szóvá tette, hogy nem jól viseli az arcmaszkját. A vádlott többször megütötte a férfit, aki ezt követően előre ment a villamosvezetőhöz, akit arra kért, hogy értesítse a mentőket és a rendőrséget is. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kapcsolódó:

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nyakon szúrta az áldozatát

Ezen a férfi elháborodott, elővett egy kést, majd „nem fogok verésért börtönbe menni, inkább meghalsz” felkiáltással a férfihez lépett és megszúrta a nyakát. Ezt követően a vádlott felszólította a villamosvezetőt, hogy nyissa ki a jármű ajtaját, majd elmenekült. A sértett a bántalmazás következtében 8 napon belül és 8 napon túl gyógyuló sérülést is szenvedett.

Büntetlen előéletű

A büntetés kiszabása során a bíróság enyhítő körülményként értékelte a férfi büntetlen előéletét, az időmúlást, a sértetti megbocsátást, továbbá azt, hogy a vádlott négy kiskorú gyermek eltartásáról gondoskodik.

Súlyosító körülmény

Ugyanakkor súlyosító körülményként vette figyelembe a bíróság azt, hogy a férfi a cselekményt bódult állapotban követte el, valamint azt is, hogy a terhelttel szemben a jelen ügyben szereplő bűncselekmény elkövetésekor – élet elleni bűncselekmény miatt – már másik büntetőeljárás is folyamatban volt.

Kapcsolódó:

Bűnügyi felügyelet alá került

Az ítélettel szemben az ügyészség súlyosításért fellebbezett, míg a vádlott és védője teljes körű fellebbezést jelentett be. A bíróság a bűnismétlés, szökés, elrejtőzés veszélyeire hivatkozva másodfokú bíróság ügydöntő határozatáig fenntartotta a vádlott bűnügyi felügyeletét. A végzés nem végleges. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A rendőrség korábbi videója a férfi elfogásáról:

Kiemelt kép: police.hu videorészlet