A sportfogadás szórakoztató időtöltés, amely az utóbbi években egyre inkább népszerűvé vált, részben az online sportfogadási weboldalakhoz való könnyű hozzáférésnek köszönhetően. Viszont, új játékosként eligazodni a különböző sportágak és bajnokságok között nem egyszerű feladat. Miután például kiválasztottad, hogy hol szeretnél fogadást kötni el kell végezned egy regisztrációs folyamatot is. Például azt jó, ha tudod, hogy a Bwin regisztráció egyszerűen elvégezhető, ahogy a legtöbb minőségi bukmékernél az lenni szokott, de elengedhetetlen folyamat, ha szeretnél végül fogadást is rögzíteni.

A legnépszerűbb és legkönnyebben fogadható sportág: a foci

Az egyik sportág, amelyet viszonylag könnyen megjósolhatónak tartanak, az a foci. A labdarúgás a világ legnépszerűbb sportja, amelyet profi és amatőr szinten egyaránt játszanak. Számos különböző bajnokság és verseny zajlik az év során, beleértve az NFL-t, az egyetemi futballt és a különböző nemzetközi ligákat is. Mivel a sportág kifejezetten népszerű, ezért rengeteg adat és információ áll rendelkezésre, amelyek segítségével megalapozott előrejelzéseket lehet tenni a mérkőzések kimenetelére vonatkozóan.

Ráadásul a sportág viszonylag magas pontszámú jellege azt jelenti, hogy még akkor is nyereségre lehet szert tenni, ha egy előrejelzés csak részben helyes.

A magyarok egyik nagy kedvence: a kosárlabda

A kosárlabda egy másik sportág, amelyet viszonylag könnyű megjósolni. A labdarúgáshoz hasonlóan ezt a sportágat profi és amatőr szinten is játsszák, és a világ számos országában népszerű. Az NBA a legnépszerűbb profi liga és a rengeteg rendelkezésre álló adat és információ miatt viszonylag könnyű megjósolni a mérkőzések kimenetelét. Ráadásul a kosárlabda egy magas pontszámú sportág, ami megkönnyítheti az eredmények előrejelzését és a profitszerzést.

A jégkorong és a baseball

A jégkorongot is viszonylag könnyű megjósolni. A sportágban ugyanis rengeteg az adat és az információ, ami miatt viszonylag egyszerűvé válik új játékosoknak is. A magyar játékosok még csak az elmúlt években kezdek el a jégkorong felé orientálódni, viszont szerencsére ma már több száz olyan sportfogadási weboldal érhető el, ahol lehetőségük van is arra, hogy jégkorongra fogadjanak.

A baseball egy másik olyan sportág, amelyet viszonylag könnyű megtippelni. A futballtól, a kosárlabdától és a jégkorongtól eltérően a baseball alacsonyabb pontszámú sportág, azonban a szerencsejátékosok számára hatalmas mennyiségű statisztika áll rendelkezésre. A statisztikák között például olvashatsz a csapat győzelem és vereség mérlegéről, a támadó és védekező játékosokról, valamint a kulcsjátékosok teljesítményéről is.

Ha pedig ez nem lenne elég, az alábbi sportágakra is bármikor fogadhatsz új játékosként, hiszen viszonylag egyszerűen teheted meg rájuk a tétjeidet:

  • tenisz
  • hoki
  • röplabda
  • agárverseny
  • tollaslabda
  • lóverseny

Mire figyelj sportfogadás esetén?

Az egyik fontos szempont, amit sportfogadásnál figyelembe kell venni, az az érintett csapatok erőssége. Egy erős mérleggel és nagy teljesítményű játékosokkal rendelkező csapat nagyobb valószínűséggel nyer, mint egy gyengébb mérleggel és kevésbé tehetséges játékosokkal rendelkező csapat. Hasonlóképpen fontos figyelni a kulcsfontosságú sérüléseket vagy eltiltásokat, amelyek befolyásolhatják a csapat teljesítményét.

Egy másik fontos tényező, amit nem szabad elfelejteni, az érintett csapatok közötti konkrét párosítás. Például egy jellemzően otthon jól teljesítő csapat hátrányba kerülhet, ha idegenben játszik. Emellett az adott mérkőzés dinamikája is szerepet játszhat az eredményben; előfordulhat, hogy egy csapat jobban teljesít egy nagy nyomás alatt zajló mérkőzésen vagy egy bizonyos típusú ellenféllel szemben.

A legkönnyebben fogadható sportágak

Bár a fent említett sportágak általában könnyebben megjósolhatónak számítanak, fontos megjegyezni, hogy a sportfogadásnak mindig vannak kockázatai, és fontos, hogy soha ne tegyél fel többet, mint amennyit megengedhetsz magadnak. Emellett a szerencsejátékot mindig felelősségteljes és tudatos módon érdemes csak játszani.

Összefoglalva, bár egyetlen sportág sem tekinthető biztos fogadásnak, a labdarúgás, a kosárlabda, a jégkorong és a baseball általában a legkönnyebben megjósolható sportágak közé tartoznak. Az ezekkel a sportágakkal kapcsolatban rendelkezésre álló adatok és információk bősége, valamint a viszonylag kiszámítható eredmények és a magas pontszámok miatt kedvezőek azok számára, akik sportfogadással szeretnének pénzt keresni.

Kiemelt kép forrása: Pixabay.com

(X)