Döbbenetes dologra derült fény Mosonmagyaróváron: egy 53 éves férfi csaknem másfél évig élt együtt halott apja testével, a holtettestet az egyik szobába zárta, ahova azt apja halála után nem ment be többet.

Rendőrök találták meg

A sokkoló esetről itt a Kékvillogó oldalán is beszámoltunk, mint megírtuk a rendőrök találtak rá a mumifikálódott holttestre, az idős férfi természetes halállal halt meg, a halálesetet azonban a fia nem jelentette, a nyugdíját pedig azóta is felvette. A hátborzongató esetre úgy derült fény, hogy kedden rendőrök mentek ki egy lakóházhoz, mert arra gyanakodtak, hogy egy körözött férfi ott tartózkodik. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Bementek a házba

A rendőrök a nyitott utcai kapun, majd a ház szintén nyitva lévő hátsó bejáraton keresztül jutottak be a házba, ahol a kopogtatásukra a keresett 53 éves férfi lejött az emeletről. 

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Kapcsolódó:

Bevallotta, hogy halott apjával él együtt

Miután az egyenruhások elfogták őt, a körözött személy elárulta, hogy a házban együtt lakik az édesapjával, aki szerinte valamikor 2021 januárjában elhunyt.

Nem járt a szobába

A férfi azt is elmondta, hogy amikor az apja halálát észlelte, egy lepedővel letakarta, ám azt követően nem járt a szobában.

Vizsgálják az esetet

A helyszínen megtalált, már mumifikálódott holttestet az orvos megvizsgálta, aki megállapította, hogy az illető természetes módon hunyt el, azonban a körülmények tisztázása érdekében az esetet a rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálja.

Felvette apja nyugdíját

Az eltelt idő óta a férfi az elhunyt apa nyugdíját minden hónapban felvette, az intézkedőknek pedig átadott 1 millió 700 ezer forintot, amit a jogtalanul felvett nyugellátásból spórolt meg.

Büntetőeljárás indult a férfi ellen

Az 53 éves helybéli lakost a rendőrök elfogták, majd a rendőrkapitányságra történt előállítását követően társadalombiztosítási, szociális vagy más jóléti juttatással visszaélés vétségének gyanúja miatt vele szemben a Nemzeti Adó-és Vámhivatalnál büntetőeljárást kezdeményeztek.

A szomszédokat sokkolták a történtek

A Borsnak most megszólaltak a sokkot kapott szomszédok is, akik elmondták, a férfi mindig is furcsa volt, ha meglátta őket , akkor inkább bement a lakásba. „Régebben beszéltünk párszor, akkor sok mindenbe beleokoskodott, ezért mi csak Professzorkának hívtuk. Korábban azért volt garázdasági ügye, mert elé parkolt egy kocsi, aminek lerúgta a tükrét, a bírságot pedig nem fizette be – mesélte az egyik utcabeli a lapnak, aki azt is elmondta: korábban négyen éltek a házban, de édesanyja és testvére meghaltak pár éve.

Az anyukája halálát is csak napokkal később jelentette be

„A két testvér sokat ivott és veszekedett, de a másik fiú szociálisabb volt, de ő pár éve meghalt. Mikor az anyukája is elment, arról is csak három nappal később szóltak, minket már attól is kivert a víz, nemhogy ettől – mondta a szomszéd, majd hozzátette: „Pár hónapja megkérdeztem, hogy hol van az öreg, akkor lazán annyit mondott, hogy ja, ő három hónapja meghalt. Bár halottszállítót nem láttunk, nem firtattuk a dolgot.” A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Illusztráció