A szerencsejátékok és a fogadások világa egyre szélesebb rajongótáborral bír szerte a világon, így köztük Magyarországon is, viszont amíg a weboldalak, amik hasonló tevékenységet biztosítanak egyre népszerűbbek, addig figyelemmel kell lennünk arra a ténnyel is, hogy csalás áldozatává válhat bárki, aki nem megbízható kaszinóban tölti az idejét. A legnépszerűbb és leggyakrabban keresett online sportfogadás oldalak természetesen minden óvintézkedést megtesznek annak érdekében, hogy megkíméljék a játékosokat a hasonló csalódásoktól, de azért neked, mint felhasználónak is érdemes figyelemmel lennedpár dologra, hogy maximalizálni tudd a biztonságodat.

A nem megbízható kaszinó weboldalak

Amennyiben még teljesen új vagy a sportfogadások és szerencsejátékok világában, az egyik legelső és legfontosabb feladatod, hogy figyelj arra, hogy megbízható kaszinót válassz a tevékenységedre. Amíg ugyanis több ezer is elérhető napjainkban az interneten, addig sok weboldal nem feltétlenül biztonságos. Ebben az esetben pedig nem garantálható sem az, hogy a kártyaadataid biztonságban lesznek, sem az, hogy valóban megkapod majd a nyereményed. Mindazonáltal ezek a weboldalak azok, akik megbundázzák a játékokat is, így neked, mint játékosnak kevesebb, vagy egyáltalán nincs esélyed végül nyerni általuk.

A megbízható kaszinók viszont mind rendelkeznek engedéllyel, amiről a kaszinót felkeresve általában a lap alsó részében találsz majd információkat. Ha egy weboldalt megnyitva nem találsz az engedélyekre vonatkozóan információkat, inkább javasolt, hogy állj tovább, mert így nem garantálható, hogy megbízható kaszinóval van dolgod.

Miért fontos, hogy megbízható kaszinóban töltsd el az idődet?

● így garantálható a személyes adataid védelme

● a kártyaadataid így biztosan nem kerülnek illetéktelenek kezébe

● a játékok megbízhatóak lesznek

● biztos, hogy megkapod majd a nyereményed

● az ügyfélszolgálatra is biztos, hogy számíthatsz 

A kiskorúak és a szerencsejáték 

A fentiekre visszatérve azért is fontos, hogy megbízható kaszinóban töltsd el az idődet, mert kizárólag ezek azok a weboldalak, amik hitelesítési folyamatot is kérnek a nyeremény kiutalása előtt. Ez a folyamat pedig minden szereplőnek fontos, de főleg azért lényeges, mert így biztos, hogy kiskorúak nem fognak felregisztrálni a weboldalra. Mivel a nem megbízható weboldalak esetén nincs ilyen folyamat, nem lehetséges annak kiszűrése, hogy valós adatokat adtak-e meg a felhasználók, az pedig, hogy kiskorúak is elérhetik a játékokat súlyos problémának tekinthető. A 18 év alattiak ugyanis könnyebben válhatnak szerencsejáték függővé, így kiemelten fontos, hogy megóvjuk őket a játékok világától.

A hitelesítési folyamat pedig alig pár percet vesz igénybe. Mindösszesen annyit jelent, hogy el kell küldeni egy személyes adatokról szóló igazolást a kaszinó felé, azaz le kell fotóznod a személyi igazolványod és mellékelned kell a csapatnak ellenőrzésre. A folyamat alatt viszont elengedhetetlen, hogy az adatok megegyezzenek a regisztráció alatt megadott információkkal. Egyéb esetén elutasíthatja a kaszinó a hitelesítést, ezzel megtagadva, hogy kiutalást kezdeményezz a kaszinó felől a főszámlád felé.

A pénzmosás elleni kihívások

Az, hogy megbízható kaszinóban töltsd el az idődet tehát több szempontból is fontos és ezek közé tartozik az is, hogy csakis engedéllyel rendelkező kaszinó esetén mondhatjuk biztosan, hogy nem pénzmosásra használják az oldalt. Ugyanis, volt már arra példa, hogy több éves működés után derült ki egy kaszinó weboldaláról, hogy a valóságban nem megbízható és amíg a játékosok sem kapták meg a pénzüket a kiutalás során, addig nyereménynek álcázva a tulajdonosok pénzmosásra használták a weboldalt.

Épp ezért, ha játékosként szeretnéd elkerülni, hogy egy hasonló tevékenységgel működő weboldalon töltsd el az idődet, ezáltal pedig szeretnéd maximalizálni a biztonságodat, érdemes elkerülnöd azokat a weboldalakat, amik nem rendelkeznek engedéllyel. Természetesen az engedély hiánya nem garantálja automatikusan, hogy nem bízhatsz a weboldalban, de semmi nem bizonyítja, hogy igen, így legyél bármilyen profi szerencsejátékos a saját biztonságod érdekében jobban teszed, ha elkerülöd az ilyen weboldalakat. 

Ha viszont a fentiek érdekében megbízható, engedéllyel rendelkező weboldalon regisztrálsz, biztos lehetsz benne, hogy nagyszerű élményekben lehet majd részed.

(X)