Amint azt a Kékvillogó is megírta holtan találtak egy embert egy maglódi tűzesetnél vasárnap délután.

Az Árpád vezér utcában történt

Csámpai Attila, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek elmondta: Maglódon, az Árpád vezér útjára riasztották a tűzoltókat. Mire kiérkeztek egy lakókocsi már teljes terjedelmében égett és egy szomszédos épületre is átterjedt a tűz. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Vizsgálják a tűz keletkezésének okát

A tűz keletkezésének okát és körülményeit a katasztrófavédelem vizsgálja – tudatta a pest megyei szóvivő.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Kapcsolódó:

Gyuri bácsi az áldozat

A tűzben Gyuri bácsi, Maglód egyetlen hajléktalanja vesztette életét, az idős bácsiról még az ősszel szóltak a hírek, amikor is kiderült, hogy egy összefogás segítségével lakókocsihoz jutott, amibe aztán be is tudott költözni.

Régóta ismerték a lakók, összefogtak az érdekében

Gyuri bácsiról akkor egyebek között a Blikk cikkezett, min megírták a város egyetlen hajléktalanját régóta ismerték a lakók, közel állt a szívükhöz, hiszen már 15 éve köztük élt. Ezért döntöttek akkor úgy, hogy összefognak és segítenek neki egy lakókocsit venni, hogy legyen hol laknia.

Akadályok

Azonban hatalmas akadályba ütköztek, ugyanis hiába gyűlt akkor össze a pénz a lakókocsira, nem volt hol elhelyezni azt, az önkormányzat nem engedte, hogy a lakókocsit közterületen helyezzék el.

Megoldódott akkor a probléma

Később azonban egy már korábban leégett magánház tulajdonosa engedélyezte, hogy a Gyuri bácsinak vásárolt lakókocsit odavigyék, így be tudott költözni. “Fázni nem fázom, mert azért eléggé jól szigetelt a lakókocsi, úgyhogy teljesen jó minden” – mesélte akkor Gyuri bácsi az RTL Híradónak, akkor még senki nem gondolta, hogy tragédiával végződik minden.

Tragédia

A lakókocsi ugyanis ma kigyulladt, a tragédiában pedig Gyuri bácsi elhunyt. Az esetről a Gyömrői Önkéntes Tűzoltóság is megosztott több információt, Facebook posztjukban azt írják: “2022.03.13-án 15:29-kor kapta a riasztást a Gyömrői Önkéntes Tűzoltóság: Maglódon az Árpád vezér utcában egy családi ház udvarán lakókocsi ég. A kiérkező egységek felderítettek, egy elhunyt személy a lakókocsi melletti részen volt, a lakókocsi teljes terjedelmében égett, a tűz átterjedt a mellette levő ingatlan tetejére is. További személyeket az épületben nem találtak. A rajok a tüzet három vízsugárral eloltották, az izzó, parázsló részeket átvizsgálták, visszahűtötték. Helyszínre érkezett: a fővárosból XVII/1, illetve Gyömrő ÖTE/1, Monor/1, Monor/Vízszállító.”

Itt a teljes poszt:

A fotók tanúsága

A fotókat nézve egyértelmű, hogy arról a telekről van szó, ahol Gyuri bácsi élt, hiszen annak idején az RTL riportjában is megmutatták azt a helyet, ahova a hajléktalan férfi beköltözött. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Az RTL korábbi riportja itt nézhető vissza:

Kiemelt kép: Gyuri bácsi – Forrás: RTL Klub