A Debreceni Járási Ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat az ellen a nyíregyházi férfi ellen, aki nagyfokú figyelmetlensége folytán nem adta meg az elsőbbséget egy személygépkocsinak, ezért azzal és egy másik járművel is összeütközött.

Alig egy éves jogsi

A vád szerint a nyíregyházi férfi még egy éves jogosítvánnyal sem rendelkezett amikor 2021. augusztus 21-én, délután fél három körül személygépkocsival közlekedett Hajdúnánás belterületén ideális időjárási, látási és forgalmi viszonyok között. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nem használták a biztonsági övet

Az autóban három utas volt, a biztonsági övüket nem használták, számolt be róla közleményében az ügyészség.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Megállás nélkül

A vádlott egy útkereszteződésnél figyelmen kívül hagyta  a kötelező megállást és elsőbbségadást előíró közúti jelzőtáblát, és megállás nélkül behajtott az útkereszteződésbe, ahol nekiütközött a szabályosan közlekedő másik személygépkocsinak.

Ez is érdekelhet:

Ütközés

Mindkét jármű sodródni kezdett és nekiütköztek egy harmadik személyautónak. A vádlott és a másik két járművezető használta a biztonsági övet.

Pár hónapos baba az autóban

A baleset következtében az egyik személygépkocsit vezető sértettnek testszerte nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülései keletkeztek, továbbá a három gépjárműben utazó további nyolc személy, közöttük egy néhány hónapos kisgyermek is megsérült, nyolc napon belül gyógyuló sérüléseik keletkeztek.

FRISS!

A KRESZ megszegése

A vádlott KRESZ szabályszegő magatartása miatt következett be a baleset és a sértettek sérülései. Az ügyben a nyomozást a Hajdúnánási Rendőrkapitányság folytatta le. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Helyszíni fotó – Forrás: Ügyészség